Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Bringás sapkák történelme

A versenyzőknek kezdetektől fogva kellett sapkát viselniük és sokszor azt tették a fejükre, amit épp a szekrényükben találtak. Ezért gyakran egy stílusos lapos tweed sapka védte a biciklizés legendás úttörőinek kobakját több, mint egy évszázaddal ezelőtt. A bringázás hamar népszerű sportággá nőtte ki magát és a szponzorok érdeklődését is felkeltette, így a sapka már nem csak a leégéstől és az esőtől védte a versenyzőket, hanem alapvető marketingeszközzé vált.

A sapka robbanásszerű népszerűségéhez az is hozzájárult, hogy a szurkolók ugyanazt a modellt akarták viselni, mint amit bajnokaik hordanak.

A legendás kerékpárversenyzők mind ilyenben hajtottak: Bartalitól Coppin át egészen Merckx-ig és Indurainig.

Amikor a sisak viselését kötelezővé tették, a biciklis sapka elvesztette népszerűségét, és már csak a dobogón viselték őket (a baseball sapkát részesítették előnyben, mert azon több hely van a logó számára), illetve szuvenírként gyártották őket a rajongók számára. Néhány versenyző még mindig viselte a sisak alatt, de ennyi szerepük volt csak ekkoriban. Az elmúlt évtizedben viszont a biciklis sapka ismét visszatért. A divattervezők legújabb kollekcióikban mutatták be őket, a New York-i trendkövetők divatból hordják, az amatőr biciklisek pedig a sisak alatt.

A kerékpáros sapkák tehát újból itt vannak!!!

források: www.welovecycling.com, www.bikemag.hu

Nincs megjeleníthető termék.